NyhederVin

Danmark importerer mere og dyrere vin

Danmark importerer mere og dyrere vin viser den nyeste statistik fra ”I numeri del vino”, som har bearbejdet de seneste handelstal fra UN Comtrade.

Danmarks import af vin steg fra 2017 til 2018 med 4,7% og blev til i alt 184 millioner liter vin. Siden finanskrisen i 2009 har Italien været den største leverandør af vin til danskerne målt på volumen. For 2018 fastholdt Italien denne position på trods af et lille fald i volumen på 1% til 39,7 millioner liter vin. Spanien er den næststørste leverandør af vin til Danmark med 25,6 millioner liter vin, som er en volume, der har været nogenlunde konstant i de senere år. På 3. pladsen kommer Frankrig, som har solgt 9% mere vin og nu eksporterer 23,2 millioner liter vin til Danmark. Mere bemærkelsesværdig er nedgangen i import af vin fra Chile, som fra 2017 til 2018 er faldet med 15% svarende til 3 millioner liter vin.

Ser man på værdien af de vine, som Danmark importerer, er der over de sidste 5 år sket en konstant stigning i den gennemsnitlige importpris, der således er steget fra 2,7 til 3,4 euro pr. liter. Hvor Italien fører an i volumen, så er det nu Frankrig, som fører an når det gøres op i kroner. Værdien af den franske eksport af vin til Danmark steg fra 2017 til 2018 med 10% og nåede op på 150 millioner euro. Italien oplevede derimod et fald på 6 % i eksporten opgjort i kroner og eksporterede således kun vin til Danmark for 141 millioner kr.

Lande som Spanien og Tyskland har også oplevet en større eksport til Danmark op gjort i kr., således har Spanien solgt vin for 55 millioner euro til Danmark (en fremgang på 7%) og Tyskland har solgt vin for 42 millioner euro (en fin fremgang på 16%). Udover Italien er det kun Chile, som har tilbagegang i forhold til 2017. Chile har i 2018 solgt vin for 40 millioner euro til Danmark (en tilbagegang på 9%).

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button