NyhederSpiritus

England har flere destillerier end Skotland

Nye tal fra det engelske skattevæsen afslører, at England for første gang har flere destillerier end Skotland. Det er en udvikling, som Wine & Spirit Trade Association (WSTA) tilskriver det store boom i interessen for gin.

I 2018 nåede antallet af registrerede destillerier i England op på 166 mod 160 i Skotland. I hele Storbritannien er der i alt registreret 361 destillerier. Interessen for at starte destillerier op i Storbritannien er stor i øjeblikket, således kom der i 2018 54 nye destillerier til: 39 i England, 11 i Skotland, 2 i Wales og 2 i Nordirland.

Størstedelen af Storbritanniens destillerier har tidligere ligget i Skotland på den af den store produktion af skotsk whisky. Den enorme stigning i interessen for Gin har ført til en stigning i små uafhængige destillerier England. Det er i forhold til whisky både billigere og mere enkelt at starte en produktion af gin.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button