NyhederVin

International Sherry Week 2019

International Sherry Week afholdes i denne uge for 6. gang af El Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry. I mere end 30 lande verden over er der i denne uge fokus på sherry.

Tusinder af restauranter, barer, vinbutikker mv. overalt i verden vil ugen igennem afholde Sherry-smagninger og tilbyde smagemenuer eller lave andre begivenheder hvor temaet er sherry. Formålet er vise hvor godt sherry passer til en bred vifte af retter, lige fra ost og tapas over fisk, skaldyr og gryderetter til desserter.

Noget tyder på, at International Sherry Week er en succes. Arrangørerne taler om stigninger på 500% i salget af sherry i løbet af den uge, som festivalen foregår, ligesom man har registreret en efterfølgende stigning, som følge af den øgede eksponering.

Den øgede eksponering har i høj grad foregået via de sociale medier, hvilket netop har givet International Sherry Week to priser fra henholdsvis Drinks International Wine Marketing Awards og Drinks Business.

Tal fra sidste års International Sherry Week viser, hvor entusiastiske sherry-folket har været på de sociale medier. I 2018 blev der registreret mere end 15.000 originale indlæg med hashtagget #sherryweek, ligesom der blev registreret mere end 150.000 likes på Instagram og yderligere 37 millioner likes via Twitter.

Det virker ikke til, at International Sherry Week for alvor har fundet fodfæste i Danmark. Men er du til sherry så sæt kryds i kalenderen den 21. april 2020, hvor Forlaget Smag afholder Sherryfestival 2020 i “Sceneriet”, Det ny Teater, Gl. Kongevej 29, 1610 København V.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button