Nyheder

Italiensk politi afslører vinsvindel i Oltrepò Pavese

Endnu engang rammer en sag om vinsvindel i Oltrepò Pavese medierne. Det endda kun få år efter den sidste store skandale ramte området. Tilbage i 2014 var det ledelsen af vingården Terre d’Oltrepo, der stod forskud i en sag der involverede omkring 200 personer. I den aktuelle sag er det ledende personer fra kooperativet Cantina Sociale di Canneto, der er i centrum for efterforskningen.

I onsdags slog italiensk politi til mod 28 forskellige lokationer, hvilket førte til en lang række beslaglæggelser af dokumentation, ligesom 5 ledende medarbejdere blev anholdt. Det var uregelmæssigheder i de indberettede produktionsdata fra 2018 fra Cantina Sociale di Canneto, der førte til at politiet startede en efterforskning mod vingården.

Det italienske politi gennemførte både telefonaflytning og videoovervågning af de mistænkte. Dette førte til at politiet opdagede en manko på 1,2 millioner liter vin i forhold til Cantina Sociale di Canneto’s egne opgørelser. Det er usikkert, om noget af den falske vin er blevet eksporteret.

Politiets efterforskning, som har varet mere end 1 år, omfatter forfalskede fakturaer, forfalsket høstrapport for 2018 og direkte svindel med vin. Der er i vinproduktionen brugt en lang række ingredienser, som er forbudt i forhold til standarder for de pågældende vine. Her er blandt andet blevet brugt sukker, vand og kuldioxid til fremstilling af vin, ligesom man har blandet vin af dårligere kvalitet i for at øge produktionsvolumen.

Dertil kommer, at Cantina Sociale di Canneto’s havde brugt forskellige aromaer i et forsøg på at efterligne den aromatiske profil og smag, som er typisk for vinene fra Oltrepo Pavese. Ovenikøbet blev nogle af vinene mærket som værende økologiske vine.

Som sagt skal vi kun tilbage til 2014 før vinsvindel i Oltrepò Pavese var på forsiden sidste gang. Dengang havde det store negative indvirkninger på hele områdets vinproduktion. I provinsen Pavia er der over 13.0000 hektar vinmarker og ca. 1.400 vingårde og som en af de mere anonyme vinområder i Italien har man ikke brug for endnu en stor sag om vinsvindel.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button