NyhederVin

Lalique designer Barrique i krystalglas for at fejre 400-årsdagen for vinslot.

De fleste af os forbinder formentlig Lalique med fransk glasdesign, når det er bedst, med fokus på designting til hjemmet og så smykker. Nu har Lalique så prøvet kræfter med udfordringen at lave barrique til vin i – ja naturligvis – krystalglas.

Château Lafaurie-Peyraguey blev i 2014 købt af Silvio Denz, der også er formand og administrerende direktør for Lalique. I forbindelse med at Château Lafaurie-Peyraguey nu fejrer 400 års jubilæum bestilte han en barrique lavet af krystalglas, der kan rumme 225 liter vin – svarende til 300 flasker af vinslottets Premier Grand Cru Classé Sauternes 2013.

Det har taget mere end 2 år at fremstille nedenstående 225-liters barrique, som er en eksakt kopi af de barriques som bruges i vinfremstillingen på Château Lafaurie-Peyraguey i dag. Teknisk har det været en udfordrende opgave for Lalique, som har gjort brug af ikke mindre end 12 forskellige håndværksmæssige teknikker for at opnå det flotte resultat.

Lalique har lavet en barrique i glas.
Lalique har lavet en barrique i krystalglas, som rummer 225 liter Sauternes, der udelukkende er tiltænkt til udstillingsformål.

Tanken er, at barriqueen alene skal bruges til udstillingsformål. Den Premier Grand Cru Classé Sauternes 2013, der kommet i barriquen, er valgt fordi det er den første årgang, som den nuværende ejer Silvio Denz har kommet på flaske. Vinen der er brugt, kommer fra flasker, der er blevet genåbnet. Vinen vil fint kunne udvikle sig videre og drikkes nu eller senere. Men vil det ikke ødelægge kunstværket?

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button