NyhederVin

Nu drikker Tyskland mere hvidvin end rødvin

De tyskere forbrugere købte mere hvidvin end rødvin i 2018. Sidst det var tilfældet, var i 1999. Resultatet fremgår af en forbrugerundersøgelse som det Deutsche Weininstitut (DWI) offentliggjorde ved starten af den internationale vinmesse ProWein, som netop nu løber af stablen i Düsseldorf. 46% af den solgte vin var i 2018 hvidvin, 44% rødvin og rosévin tegner sig for de sidste 10%. I forhold til 2017 har både hvidvin og rosévin vundet 1 procentpoint i forhold til rødvin.

De tyske forbrugeres køb af rødvin steg fra 45% i 1999 til det absolut højeste i 2007, hvor 53% af den solgte vin var rødvin. Siden 2009 er interessen igen gået mere i retning af hvidvin. En tendens der for 2018 nok blev forstærket af en varm tysk sommer, som i høj grad var med til at flytte vindrikkerne fra rødvin til de mere kølige vine som hvidvin og rosévin. Markedsandelen for rosévin har været nogenlunde konstant over de sidste ti år, hvor den har ligget på mellem 9 og 10%.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button