NyhederSpiritus

Nu lanceres ny serie af Game of Thrones-whiskyer

Første whisky i samarbejdet mellem Diageo og – producenten bag Game of Thrones – HBO var White Walker, som er navngivet efter The White Walkers i serien Game of Thrones. En whisky der er lavet i et begrænset antal af whiskyproducenten Johnny Walker.

White Walker, der er beregnet til at blive serveret direkte fra køleskabet, er et blend af single malts fra Cardhu og Clynelish. Som en lille gimmick har producenten ved brug af temperaturfølsom blækteknologi skrevet “Winter is Here” på flasken – en tekst der først træder frem når flasken er frossen.

Udover White Walker har Diageo også lanceret en Game of Thrones Single Malt Scotch Whiskey Collection, som består af otte skotske whiskyer, som hver repræsenterer en af familierne fra Westeros og Nights Watch ordenen.

Hver enkelt whisky er fremstillet af et kendt skotsk destilleri, hvis egen historie er blevet matchet med en af de kendte familier fra Westeros. For eksempel har Cardhu destilleri lavet whiskyen repræsenterende familien Targaryen, for sit stærke kvindelige lederskab, mens Oban destilleri eksempelvis er matchet med The Night’s Watch, da begge er beliggende på en stejl klippe med udsigt over en grænse.

Forhåndsinteressen er stor for Game of Thrones Single Malt Scotch Whiskey Collection. Priserne afspejler da mange steder også, at butikkerne går målrettet efter fans af Game of Thrones og således kun sælger alle otte whiskyer samlet. Priserne varierer fra det der svarer til omkring 4.500 kr . til ca. 7.500 kr. Enkeltvis kan whiskyerne bestilles på eksempelvis Amazon.

Whiskyerne i Game of Thrones kollektionen er:

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button