NyhederVin

Rejseselskab vil genskabe Titanic-middag med Champagne fra 1907

Rejsearrangøren Cookson Adventures tilbyder en rejse lidt udover det sædvanlige, nemlig en tur til Titanic, som planlægges at skulle finde sted i juli 2019.

Der vil være plads til 9 personer på rejsen til det sted i Atlanterhavet syd for Newfoundland, hvor Titanic sank efter at have ramt et isbjerg på sin rejse fra Southampton til New York i 1912.

Deltagerne vil sammen med et team af forskere ombord på ubåden Titan dykke ned til vraget af Titanic, som ligger på mere end 3700 meters dybde. Titan vil udforske Titanic’s dæk, broen, radiorummet og den berømte store trappe til 1. klasse.

Tilbage på land afsluttes rejsen med en 10-retters menu, som er baseret på den originale menu, som blev serveret på 1. klasse den 14. april, aftenen før skibet sank. Menuen vil blandt andet omfatte østers, Consommé Olga (Suppe lavet på oksekød og garneret med kammuslinger), laks, Filet Mignons Lili (filet mignon med foie gras og trøffel), calvados-glaseret steg med æblesauce, ferskner i Chartreusegelé og chokolade eclairs med fransk vaniljecreme.

Til menuen vil der blandt andet blive serveret en flaske Heidsieck & Monopole Gout American Champagne fra 1097. Det er den champagne, der vides at være blevet serveret på Titanic. Champagnen er bjærget fra et svensk skib, der var lastet med champagne til den russiske Zar, som blev sænket i Østersøen i 1916 af en tysk ubåd.

Ekspeditionen, som er det første bemandet dyk siden 2005, kan meget vel være en af de sidste chancer for at se Titanic. Undersøgelser af Titanic fra 2016 viser, at skibet er hårdt medtaget af rust således, at skibet vil være opløst inden for de næste 15 til 20 år.

Hvad skal sådan en rejse koste? Rejsearrangøren har ikke oplyst nogen pris, men en pris på godt 700.000 kr. har tidligere været nævnt af det dykkerfirma, som skal stå for dykket.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button