NyhederVin

Salget af Champagne faldt i 2018

En foreløbig prognose for 2018 viser, at salget af Champagne faldt med 5,3 millioner flasker i forhold til 2017. Årsagen skyldes ifølge nyhedsmediet the drinks business primært et fald i efterspørgslen i både Frankrig og Storbritannien, som er to af de største aftagere af champagne.

Årsagen til nedgangen i salget af Champagne i Frankrig tilskrives primært urolighederne i årets sidste 6 uger, hvor De Gule Veste demonstrerede intensivt mod den franske regering. De voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi betød f.eks., at flere shoppingcentre omkring især Champs-Élysées holdt lukket i det, der normalt er den periode på året, hvor der sælges mest champagne.

Selvom årsagen til faldet i salget af Champagne i Storbritannien primært tilskrives usikkerheden omkring Brexit og hvad det medfører, så har der i både Frankrig og Storbritannien været en faldende efterspørgsel efter den billige champagne, som sælges i supermarkeder.

Flere franske champagneproducenter angiver at kunderne er levet trætte af den billige champagne, hvorimod der opleves en stigende interesse for de bedre champagner. Den nye trend ser ud til at blive færre flasker men bedre Champagne. En trend som også ses i det øvrige Europa, men især er udpræget i lande som USA, Japan og Australien.

Trods nedgangen i antallet af solgte flasker Champagne i 2018 kan det meget vel vise sig, at omsætningen for 2018 bliver den største nogensinde for Champagne. En stigning i omsætningen som bæres frem af en øget efterspørgsel efter de mere eksklusive champagner, især fra forbrugere i lande uden for Europa.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button