NyhederVin

Salget af tyske vine fortsætter med at stige i Norden.

Tysk vin har aldrig rigtig fanget mig. Måske fordi jeg altid har forbundet tysk vin med billigt og sukkersødt Liebfraumilch. Som med murens fald er det historie i dag, og rundt omkring i Tyskland finder du i dag rigtig mange gode vinproducenter, hvor kvaliteten er i højsædet. Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke selv opsøger tyske vine, men når lejligheden byder sig, siger jeg ikke nej til at smage på de tyske vine.

Nye tal fra Deutsches Weininstitut (DWI) viser da også, at interessen for tysk vin er stigende i de nordiske lande. De seneste tyske eksportstal for perioden december 2017 til november 2018 viser, at Norge nu er det 4. vigtigste marked for tysk vin, efterfulgt af Sverige på 7. pladsen og Finland på 10. pladsen. Danmark indtager 15. pladsen. Ser man på Norden som en helhed udgør disse lande det næststørste marked for eksport af tyske vine efter USA og foran lande som Holland og Storbritannien.

Norge har om noget andet land i Norden taget tysk vin til sig. Salget af tysk hvidvin – hovedsageligt Riesling – stig med 5,1% i 2018. Tyskland er markedsleder i Norge når det kommer til hvidvine, hvor tyskerne har en markedsandel på 27,2%. År efter år øges salget af de tørre Riesling vine. Salget af rosévin fra Tyskland steg i 2018 med næsten 92,4%, mens salget af tyske rødvine steg hele 245,9%, om end fra et lavt udgangspunkt.

I Sverige steg salget af tyske vine med 2,1% i 2018 til 7,2 mio. liter. De hvide vine fra Tyskland har en markedsandel i Sverige på 10,3%. Det bemærkelsesværdige i Sverige er den stærke efterspørgsel efter økologiske vine, hvor omkring 22% af alle de vine, der sælges i Sverige, er certificeret økologisk.

I Finland er de tyske vines succes er så meget mere bemærkelsesværdigt, idet markedet for alle hvidvine i 2018 faldt med – 0,3%. I Finland steg salget af tyske hvidvine med 12,3% i 2018. Tysk hvidvin nu en markedsandel på 15,9% i Finland.

Målt på værdien af eksporten af vin fra Tyskland var der i 2018 en stigning på 17,7% i salget til Danmark. Derimod faldt mængden en med 1%. Det er en udvikling som også ses i andre segmenter og kunne tyde på at danskerne i højere grad har fokus på kvalitet.

Har du selv mod på at prøve kræfter med de tyske vine, så afholdes der den 25. februar 2019 en vinmesse med tyske og østrigske vinproducenter i København. Arrangementet finder sted i Skuespilhuset fra kl. 16 til 18. Informationer og billetter finder du her.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button