Gennem årene er der gjort flere forsøg på for alvor at sætte fokus på sherry i Danmark. Forsøg der næsten altid har været centreret omkring få entusiastiske personer.
Denne gang er det Henrik Oldenburg, som har taget bolden op og indbyder til Sherryfestival 2019. Sherryfestivalen afholdes torsdag den 25. april 2019 i Sceneriet på Det Ny Teater, Gammel Kongevej 29, 1610 København V.
Der vil være mulighed for at vælge mellem to sessions fra enten kl. 16.00-17.30 eller fra kl. 18.00-19.30.
Der vil være mulighed for at smage sherry lige fra de tørre Fino og Manzanillo sherryer over den fyldige Oloroso til den søde PX. Blandt de producenter, som du kan smage sherry fra er:
- Emilio Hidalgo fino
- Bodegas Álvaro Domecq
- Rey Fernando de Castilla
- Toro Albalá
- Bodegas Hidalgo La Gitana
- Bodegas Tradicion
- Luis Pérez
- Mil Pesetas
- Gutiérrez Colosía
- Barbadillo
- Equipo Navazos
- Sánchez Romate
- González Byass
- Williams & Humbert
- Harveys
- Diez Mérito
- Barón
- Sacristia
Det koster 200 kr. for hver session (inkl. et Spiegelau smageglas). Billetter kan købes hos Forlaget SMAG.
Vi har i Danmark været gode til at tage den spanske tradition tapas til os. Sherryen er desværre ikke fulgt med i populariteten. Sherryfestivalen er derfor en enestående mulighed for at smage et stort og bredt udvalg af Sherry og måske selv få øjnene op for, hvorfor Sherry og tapas går så godt hånd i hånd.
En hurtig introduktion til Sherry giver Henrik Oldenburg i hans nye bog om Sherry “SHERRY*TAPAS*SKINKE”, som du kan læse en anmeldelse af her.