ItalienNyheder

Tenuta dell’Ornellaia med ny kunstnervin

Tenuta dell’Ornellaia er nu klar med sin 11. kunstnervin, som denne gang er designet af den amerikanske kunstner Shirin Neshat. Tilbage i 2006 lancerede Tenuta dell’Ornellaia et særligt kunstprojekt kaldet “Vendemmia d’Artista”. Siden har Tenuta dell’Ornellaia hvert år fået en international anerkendt kunstner til at udsmykke vinflasken, så udsmykningen udtrykker den enkelte årgangs særlige karakteristika.

Ornellaia 2016, som er en Bolgheri DOC, er lavet på en blanding af druerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Temaet for dette års vin er ”Tensione”, hvilket vel bedst kan oversættes med ordet spænding. Her brugt om alle de forskellige og modsatrettede naturelementer i forbindelse med vinen tilblivelse. 2016 var et år med rigelig sol, ikke overdreven varme, en tør sommer og den rette mængde nedbør, alt sammen perfekt for at opnå en stor vin.

Som traditionen byder, er der lavet en begrænset serie på 111 store flasker kunstnervin – 100 i dobbelt magnum, 10 imperials (6 liter) og 1 Salmanazar (9 liter) – som alle sælges på en auktion til fordel for projektet “Mind Eye”, der er skabt af Guggenheim Museum. “Mind Eye” er et projekt, som har til formål at hjælpe blinde eller folk med nedsat syn til at opleve kunst gennem brug af alle ens sanser.

Foruden etiketter til de store flasker, er der også designet en speciel etiket til flasker på 750 ml. Køber du en kasse med 6 flasker Ornellaia i normalstørrelse, vil den ene flaske have en kunstneretiket på.

Salget af de første 10 års udgaver af “Vendemmia d’Artista” har gjort det muligt for Tenuta dell’Ornellaia, at donerer cirka 15 millioner kr. til velgørenhed.

Denne nyhed er første gang bragt på www.italianwineclub.dk.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button