Nyheder

USA: Det direkte vinsalg i vækst

Trods nylige dystre rapporter om et amerikansk vinmarked i tilbagegang, ændret forbrugsvaner mv, så er det ifølge en ny rapport udarbejdet af Wines Vines Analytics og Sovos ShipCompliant ikke alle segmenter, der er lige hårdt ramt. Der sælges stadigvæk massevis af vin i USA. Tendensen viser, at forbrugerne i stadig stigende grad køber deres vin direkte fra vinproducenterne.

Vinproducenterne i USA havde i 2019 et direkte vinsalg til forbrugerne svarende til en værdi på godt 22 mia. kroner. Selvom vinsalget i USA nok er under pres, så er der stadigvæk massevis af liv i det direkte vinsalg til forbrugerne.

Selv om volumen i 2019 i det direkte vinsalg ikke steg i samme omfang som tidligere, så var stigningen i gennemsnitsprisen per flaske den største i de seneste 10 år. Volumen af det direkte vinsalg steg således i 2019 med 4,7% mens værdien af de solgte flasker steg med 7,4%.

Den eksplosive vækst i det direkte vinsalg i tidligere år skyldes at flere og flere delstater nu har tilladt vinproducenterne et direkte vinsalg til forbrugerne. Ifølge rapporten forventes væksten fremover at ligge på mellem 5-7%, da køb af vin direkte fra producenterne i høj grad påvirkes af økonomien i samfundet, demografiske forhold og salgs- og marketingsinnovation.

Ifølge rapporten oplevede store vinproducenter med en produktion på over 500.000 kasser vin, den største vækst i volumen, som steg med 12,9%. Omvendt havde vinproducenter med en produktion på mellem 1.000 og 4.999 kasser vin den største stigning per solgt flaske vin. Stigningen var her på 46% svarende til en gennemsnitspris på 430 kr. per flaske vin.

Napa County, som er den vinregion, der har det største direkte salg til forbrugerne havde i 2019 en vækst i volumen på 2,8% i forhold til 2018. Det svarer til, at der blev solgt vin direkte fra vinproducenterne til forbrugerne for godt 10 mia. kr. Det udgør knap halvdelen af det samlede direkte salg i USA. Oregon havde med 24% den største stigning i antal forsendelser. Det skyldes i høj grad turisme men også at vinproducenterne der i høj grad har interageret med lokalbefolkningen.

Rapporten der er udarbejdet af Wines Vines Analytics og Sovos ShipCompliant, bygger på forsendelsesdata fra over 1.000 vinproducenter i USA, som tilsammen havde mere end 20 mio. forsendelser af vin i 2019.

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button