Vin og chokolade: Et perfekt match til Valentines Day
At kombinere vin og chokolade er ikke altid lige nemt. Kombinationen af vin og chokolade kan let blive en vulgær og tung smagsoplevelse. Men når den perfekte match mellem vin og chokolade rammes, så opnår du en eksplosion af smagsoplevelser i munden.
Vi starter med det åbenlyse: Mørk chokolade går bedst sammen med rødvin. Men pas på med sætte en god mørk chokolade sammen med en krydret, syrlig vin som Cabernet Sauvignon. Tanninerne, der giver vinen en tør smag, kan være for barsk over for bitter chokolade.
I stedet kan du vælge en Merlot, som har en blødere og mere frugtagtig smag. Udgangspunktet når du skal matche vin og chokolade er, at chokoladen ikke bør være sødere end vinen. Har du problemer med selv at smage nuancerne, kan du ofte finde hjælp bag på etiketterne fra chokoladen og vinen.
Her er nogle flere himmelske kombinationer af vin og chokolade:
- En bittersød chokolade går eksempelvis godt med Syrah
- En bitter og mere jordagtig chokolade vil gå godt sammen med en frugtagtig men stadigvæk letkrydret Syrah.
- Hvid Chokolade passer fortrinligt med med Riesling
- Hvis du finder noter af citrusfrugt i vinen, så vil vinen passe rigtig godt til den super søde mælkechokolade med honning.
- En ren mælkechokolade passer perfekt til Muscat
- Chokolade med høj chokoladeprocent skal have modspil af en lige så sød vin. Prøv en Portvin eller en Muscat, dessertvin med sødme, men stadigvæk fed nok til at blive drukket når som helst. Den fede chokolade går også fint til en Recioto i Veneto.
- Mintchokolade passer fint til Cabernet Sauvignon
- For chokoladerne med de lidt syrlige myntefyld og krydderier passer en Cabernet.
- Frugtagtig Chokolade går fint sammen med Ice Wine.
- En fed sød dessertvin som Ice Wine vil passer fint samt med chokolade med frugtstykker.
Husk at uanset hvilken kombination, som du måtte vælge så er det sjoveste selv at prøve sig frem. Prøv eventuelt at starte ud med en Recioto og forskelligt typer chokolader til.