ItalienNyheder

Hvem drømmer ikke om vin i vandhanen?

Hvem drømmer ikke om bare at kunne åbne for vandhanen for så at opdage, at der render liflig rødvin ud af hanen – eller hvad med at stå i bruseren og opdage at du bader i vin?

Det var næsten den oplevelse som beboerne i den lille italienske by Settecani, der ligger tæt på Modena i Emilia-Romagna, havde da de forleden åbnede for deres vandhaner. Her blev de mødt med en rubinrød farve og med den umiskendelige duft af Lambrusco Grasparossa, som netop kommer fra Settecani.

Her var dog ikke tale om et religiøst mirakel, men derimod om det som kaldes en ”utilsigtet fejl” fra de lokale Cantina Sociale, hvor man om morgen ville tappe vin fra en af de store vinsiloer. Ved en fejl fik den lokale Cantina Sociale forbundet rørene således at den liflige Lambrusco i stedet endte i de vandledninger, som normalt sørger for drikkevand til byens beboere. Hvor drikkelig vinen egentlig var melder historien ikke noget om….

Vis mere
Annonce

Henrik Koudahl

WINEnews.dk er Henrik Koudahls blog om vin, øl og spiritus. Her skriver jeg om stort og småt indenfor vinens verden. Min passion er primært italiensk vin, men hvorfor gå glip af gode smagsoplevelser ved at begrænse sig?

Andre artikler

Back to top button