Tyskland

Unikke rejseoplevelser på Tysklands vingårde

Med over 100.000 hektar vinmarker spredt over 11.000 vingårde i 13 dyrkningsregioner er Tyskland et sandt paradis for vinfans. Den traditionelle vindyrkning har gennem århundreder formet et smukt landskab langs dale og floder og byder på uforglemmelige naturoplevelser. Sensommervejr kalder på opdagelsesrejser ud i det blå, og her er et besøg til en af de smukke vinregioner i eget tempo et godt bud på livsnydelse.

Langs den tyske vinrute med vinmarker der dækker det bakkede landskab, er der rig mulighed for at besøge middelalderslotte og charmerende landsbyer, der har bevaret deres autentiske atmosfære gennem århundreder.

Schloss Vollrads, wine growing district Rheingau © DZT

Ny generation af tyske vinbønder inviterer gæster ind i vinproduktionen

Den tyske vinrute er meget mere end festivaler, og tysk vin byder på meget mere end sød mousserende vin, Eiswein og Riesling. I de lidt højere prisklasser finder man blandt andet både fremragende Spät, Grau og Weis Burgunder og mange vinproducenter udvikler også naturvine og orangevin.

En spændende bølge af yngre vinproducenter i Tyskland har bevaret de gamle traditioner inden for vinproduktion og har formået at skabe elegante kvalitetsvine. Men det er ikke kun vinens kvalitet der tiltrækker gæster til vingårdene. Mange vingårde tilbyder indkvartering, så besøgende kan fordybe sig i det idylliske vinlandskabs skønhed og nyde roen og charmen ved livet på en vingård. Tilknyttede restauranter byder også på et måltid mad eller blot et glas vin blandt vinstokkene, mens udsigten over de vidtstrakte vinmarker bliver taget ind.

For dem, der søger en autentisk og unik rejseoplevelse, er et besøg ind i den nye generation af tyske vinbønders verden det perfekte rejsemål.

”Den nye generation af tyske vinbønder er meget inspirerende” siger Bo Schou Lauridsen, Turistchef for Tysk Turist Information. ”Vinbønder er særdeles behagelige og åbne mennesker, de fortæller gerne om historien bag deres vinproduktion og dens historie – så hold dig ikke tilbage for at ringe til din udsete vingård og spørg om en vinsmagning eller en rundtur i markerne” fortsætter han.

Mayen-Koblenz, Thurant Castle in Ankenau on the Moselle © Moselland Touristik GMBH/Chistopher Arnoldi

Vinlandskaber fra en ny vinkel

Gennem alle vinregioner løber der floder og bifloder, som snor sig gennem vinlandskaberne, og dette syn kan også opleves fra vandet. Mange steder kan der lejes stand-up paddle boards eller man kan hoppe ombord på en af de mange udflugtsbåde.

Rhinen-Nahe-vinruten strækker sig over knapt 100 km, og fører de besøgende på en naturskøn rejse langs Nahe-floden fra Kirn til Bingen am Rhein. Denne rute giver mulighed for at udforske klippeformationer og dybe dalsænkninger, men også lettilgængelige markveje med enestående udsigter til slotte og skove.

Rheinhessen, der er Tysklands største vinregion og kendt som de 1000 bakkers land, byder på blide og afrundede højder. Uanset om man er en erfaren vandrer eller cykelentusiast, vil man finde enestående naturscenerier og vinoplevelser på denne storslåede rute. I Worms, Mainz eller Alzey kan du opleve vinkulturen i Rheinhessen.

Vis mere
Annonce

Malene Koudahl

Kreativ og blogger, ikke god til at sidde stille så har højst sandsynligt gang i mange ting på samme tid, inklusiv at smage på vin. Italienske vine fylder nok mest i repertoiret, men der sniger sig også gerne vine fra andre lande ind – man lærer så længe man lever.

Andre artikler

Back to top button